***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Русия започна въздушна атака, Украйна сваля ракети. Пиян полицай беше задържан по време на дежурство в Казанлък


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 26 януари   

 

Русия стартира следващата си въздушна офанзива против Украйна в пиковия час тази заран, а управляващите приканиха жителите да се укрият в убежища, до момента в който силите за противовъздушна защита смъкват приближаващите ракети, съобщи Ройтерс.

***

***

Радослав Рибарски от „ Продължаваме промяната " се възмути, че от дневния ред на Народното събрание е отпаднала точката за компенсиране на битовите консуматори на природен газ. Той акцентира, че подобен механизъм би трябвало да има, цената му е под 200 млн. лева, а действително пари за него има. 

„ Точката отпадна, макар че през вчерашния ден беше добавена в дневния ред, в контраст на правилника по предложение на ГЕРБ-СДС. Така битовите консуматори на природен газ ще бъдат оставени да се оправят сами с високите цени ", добави националният представител.

***

„ Президентът забави връчването на мандатите, без никой да го е желал. Сигурно президентът не е нарушил Конституцията, само че е нарушил естествените правила и основава казус за в бъдеще. “

Това сподели ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

По думите му идващият президент може да държи мандатите и 6 месеца.

„ Парламентаризмът е заплашен  и се измести ръководството на друго място. Единственото пояснение за това удължение е, с цел да работи служебният кабинет умерено и необезпокоявано от никого. Нямам друго пояснение “, разяснява Свиленски.

***

Пиян служител на реда беше арестуван по време на дежурство в Казанлък, съобщи сътрудник на bTV.

Униформеният е бил на дежурство сега на залавянето.

Направена му е проба за алкохол с дрегер, който е отчел над 1,6 промила алкохол в кръвта.

***

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) провежда полемика под наслов " Заедно против незаконната търговия с домашни любимци ". В срещата ще вземат участие чиновници и на други институции и представители на неправителствени организации, съобщи БНР.

Преди дни пред „ Хоризонт “ неправителствени организации сигнализираха, че  незаконното отглеждане и незаконната търговия с кучета процъфтява, а новият шеф на Агенцията по храните доктор Иван Шиков е спрял инспекциите по сигнали под предлог, че сигналите не съдържат прецизен адрес и имена на търговците.

***

Поради експанзията против свободна и самостоятелна Украйна представители на Русия не бяха поканени да вземат участие в тазгодишното честване на годишнината от освобождението на Аушвиц ", съобщи пред Агенция Франс Прес представителят на музея Пьотр Савицки.

Според шефа на музея Пьотр Чивински е било явно, че той не би могъл да " подпише писмо с покана до съветския дипломат " в подтекста на спора.

„ Надявам се това да се промени в бъдеще, само че ни следва да извървим дълъг път. На Русия ще й би трябвало изключително доста време и доста бездънен самоанализ след този спор, с цел да се върне в обществото на цивилизования свят ", съобщи той, представен от организация ПАП.

***

Германски жител е бил задържан на летището в Мюнхен по съмнения, че е предавал класифицирана информация на Русия, предава Ройтерс.

Артур Е. е арестуван, откакто идва от Съединени американски щати, показват от прокуратурата. Според информацията мъжът имал другарство с Карстен Л., някогашен чиновник на Федералната разследваща работа на Германия, който е бил задържан по обвинявания за шпионаж в интерес на Русия през декември предходната година, написа бТВ.

***

Новооткритото небесно тяло ще се снижи оптимално на 3600 километра над южния завършек на Южна Америка. Това е 10 пъти по-близо от групата информационни спътници, които кръжат над нас.

Най-близкият метод ще се случи в 02:27 ч. българско време през нощта в петък, 27 януари. Дори в случай че галактическата канара се приближи доста по-близо, учените оповестяват, че по-голямата част от нея ще изгори в атмосферата, като някои от по-големите части евентуално ще паднат като астероиди.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР